FOYER DINER

Elke dag van 19u00 – 23u00

Laat u verwennen met een culinaire ervaring tijdens een uitgebreid diner in de sfeervolle Foyer. Geniet van verfijnde gerechten op een ruim terras met uitzicht op het Sint-Baafsplein of in de prachtige binnenzaal, weg van de drukte maar midden in de sfeer van de Gentse Feesten.

Foyer Diner:

Drie chefs, drie smaken, één unieke beleving

DIMITRI DEMAN

Chef Dimitri Deman brengt een unieke mix van vurige Peruviaanse smaken en verfijnde Japanse technieken.

Zijn keuken draait om contrast en harmonie, met ceviche en grillgerechten in de hoofdrol.

Hij serveert niet gewoon gerechten, maar een totaalbeleving vol smaak, eenvoud en vakmanschap.

KAREL HENDRICKX

Meme Gusta begon als droom van Jan Hendrickx en Nele Smet: een plek waar iedereen ongedwongen geniet van eerlijke, huisgemaakte gerechten in een warm kader in hartje Gent. Al negen jaar werken we dagelijks aan beter en verser. Erkenningen van Gault Millau, de Nacht van de Gentse Horeca en recent als beste kinderrestaurant van Gent geven ons de energie om te blijven groeien.

KAREL DE CLERCQ

Met zijn verfijnde sharing menu’s weet Karel De Clercq telkens te verrassen. Zijn keuken combineert seizoensgebonden topproducten met moderne flair en authentieke smaken.

Elk gerecht is een uitnodiging om samen te proeven, te ontdekken en te genieten

Lunch tijdslot 12u00 - 14u00

Mosselen / huisbereide Gentse stoverij

* Mosselen natuur met frietjes 
* Mosselen Andesu Style: Sake, citroengras, gember, kokos 
met frietjes 
* Stoverij Mémé Gusta: Varkenswangetjes, bruin bier
* Bediening aan tafel 

BUDGET: 30 euro per persoon – natuur 

BUDGET: 34 euro per persoon – Andesu style 

BUDGET: 26 euro per persoon – Stoverij Mémé Gusta

Tafel BINNEN tijdslot 19u30 - 21u30

* Glas Champagne
* 3 Gastronomische gerechtjes
* Fruit de Mer Deluxe
* Dessert
* Bediening aan tafel 

BUDGET: 65 euro  per persoon 

* aangepaste wijnen + 24 euro 

Tafel TERRAS tijdslot 18u45 - 20u45

* Glas Champagne
* 3 Gastronomische gerechtjes
* Fruit de Mer Deluxe
* Dessert
* Bediening aan tafel 

BUDGET: hoge tafel – 65 euro per persoon 

BUDGET: lage tafel – 75 euro  per persoon 

* aangepaste wijnen + 24 euro

VIP - tafel TERRAS tijdslot 21u00 - ...

* Glas Champagne 
* 6 Gastronomische gerechtjes
* Fruit de Mer Deluxe
* Dessert 
* Bediening aan tafel 
* Afterparty tot 02u30 

BUDGET: hoge tafel – 95 euro per persoon 

BUDGET: lage tafel – 110 euro per persoon 

* aangepaste wijnen + 39 euro 

* dranken all-in tot aan het dessert + 45 euro 

(pils, huiswijnen, water, frisdrank) 

MENU

Dimitri Deman / Andesu

* Ceviche van vlaswijting met Gazpacho van Granny Smith

* Oysri Oester met Sanbaizu

Jan Hendrickx / Mémé Gusta

* Geitenkaaskroket van Carbriolet (Hinkelspel)

* Frisse kalfstartaar getopt met gepekelde eierdooier

Karel De Clercq / Komparto

* Vitello Tonato met ravigote

* Gepofte padron peper met crème van Dashi en Quinoa

 

Fruit de Mer Deluxe pp

* Halve kreeft

* Gamba’s

* Noordzeegarnaaltjes

* Scheermesjes 

* Kreukels

* Wulken

* Gravlax van zalm

* Venusschelpen

* Oester

Geserveerd met brood en huisgemaakte miso batayakiboter, vadouvan mayo, aioli

*Dessert met vers aarbei, opgeklopt slagroom en Citrus cress/basilicum

 

Alternatief: Vegetarische schotel 

* Gazpacho Granny Smith

* Ceviche van meloen met verschillende zeewieren

* Tartaar Veggie

* Geitenkaaskroket van Cabriolet (Hinkelspel)

* Carpaccio rode biet

* Gepofte padron pepers met crème van Dashi en Quinoa

* Gevulde paprika

* Groene asperges

* Peruaanse aardappel

BINNENKORT ONLINE

Wim Claeys matinee

Foyer Matinee

14u00 - 17u00

Foyer Concert

Foyer Concert

17u00 - 19u00

Club Foyer

Club Foyer

23u00 - 02u30

HET MOOISTE TERRAS VAN GENT

Beleef de Gentse Feesten vanop het prachtige terras van de Foyer van het NTGent, aan het Sint-Baafsplein. Geniet van het prachtige uitzicht en de feestelijke ambiance. Mis deze unieke ervaring niet en reserveer een tafeltje