Elke dag van 19u00 – 23u00
Laat u verwennen met een culinaire ervaring tijdens een uitgebreid diner in de sfeervolle Foyer. Geniet van verfijnde gerechten op een ruim terras met uitzicht op het Sint-Baafsplein of in de prachtige binnenzaal, weg van de drukte maar midden in de sfeer van de Gentse Feesten.
Chef Dimitri Deman brengt een unieke mix van vurige Peruviaanse smaken en verfijnde Japanse technieken.
Zijn keuken draait om contrast en harmonie, met ceviche en grillgerechten in de hoofdrol.
Hij serveert niet gewoon gerechten, maar een totaalbeleving vol smaak, eenvoud en vakmanschap.
Meme Gusta begon als droom van Jan Hendrickx en Nele Smet: een plek waar iedereen ongedwongen geniet van eerlijke, huisgemaakte gerechten in een warm kader in hartje Gent. Al negen jaar werken we dagelijks aan beter en verser. Erkenningen van Gault Millau, de Nacht van de Gentse Horeca en recent als beste kinderrestaurant van Gent geven ons de energie om te blijven groeien.
Met zijn verfijnde sharing menu’s weet Karel De Clercq telkens te verrassen. Zijn keuken combineert seizoensgebonden topproducten met moderne flair en authentieke smaken.
Elk gerecht is een uitnodiging om samen te proeven, te ontdekken en te genieten
BUDGET: 30 euro per persoon – natuur
BUDGET: 34 euro per persoon – Andesu style
BUDGET: 26 euro per persoon – Stoverij Mémé Gusta
BUDGET: 65 euro per persoon
* aangepaste wijnen + 24 euro
BUDGET: hoge tafel – 65 euro per persoon
BUDGET: lage tafel – 75 euro per persoon
* aangepaste wijnen + 24 euro
BUDGET: hoge tafel – 95 euro per persoon
BUDGET: lage tafel – 110 euro per persoon
* aangepaste wijnen + 39 euro
* dranken all-in tot aan het dessert + 45 euro
(pils, huiswijnen, water, frisdrank)
Dimitri Deman / Andesu
* Ceviche van vlaswijting met Gazpacho van Granny Smith
* Oysri Oester met Sanbaizu
Jan Hendrickx / Mémé Gusta
* Geitenkaaskroket van Carbriolet (Hinkelspel)
* Frisse kalfstartaar getopt met gepekelde eierdooier
Karel De Clercq / Komparto
* Vitello Tonato met ravigote
* Gepofte padron peper met crème van Dashi en Quinoa
Fruit de Mer Deluxe pp
* Halve kreeft
* Gamba’s
* Noordzeegarnaaltjes
* Scheermesjes
* Kreukels
* Wulken
* Gravlax van zalm
* Venusschelpen
* Oester
Geserveerd met brood en huisgemaakte miso batayakiboter, vadouvan mayo, aioli
*Dessert met vers aarbei, opgeklopt slagroom en Citrus cress/basilicum
Alternatief: Vegetarische schotel
* Gazpacho Granny Smith
* Ceviche van meloen met verschillende zeewieren
* Tartaar Veggie
* Geitenkaaskroket van Cabriolet (Hinkelspel)
* Carpaccio rode biet
* Gepofte padron pepers met crème van Dashi en Quinoa
* Gevulde paprika
* Groene asperges
* Peruaanse aardappel
Beleef de Gentse Feesten vanop het prachtige terras van de Foyer van het NTGent, aan het Sint-Baafsplein. Geniet van het prachtige uitzicht en de feestelijke ambiance. Mis deze unieke ervaring niet en reserveer een tafeltje